Moje polecane przepisy:

  • Sernik nowojorski z owocami
  • Marynata do karkówki na grill
  • Bułki jogurtowe
  • Pieczarki faszerowane mięsem
  • Surówka z nowalijek

Jajka faszerowane pastą

Magda
{loadposition fb}

Polecaj nas

Magda

 

Jajka faszerowane pastą to moja pyszna i prosta w wykonaniu propozycja na wielkanocny stół lub imprezę domową . Lubimy gdy jest kolorowo , kochamy jajka , warzywa i majonez . Stwórz coś ciekawego a wszyscy będą zachwyceni.

Jaja możesz ugotować dzień przed podaniem . By dobrze i wygodnie obierały się ze skorup - wsyp do wrzątku w którym się gotują 1 łyżeczkę soli . Przekąskę możesz przechowywać w lodówce 2 doby , jednak najlepiej udekorować jajka przed podaniem . By uzyskać efekt , postaraj się udekorować każde jajo tak samo oraz starannie pokroić warzywa i symetrycznie ułożyć na półmisku. Do swoich dekoracji użyłam - łodyg zielonej pietruszki , konserwowej papryki , groszku konserwowego, rzodkiewki, czarnych oliwek oraz łososia.

 

Ilość sztuk - 12

Czas przygotowania - 20 minut

Stopień trudności - łatwe

 

Składniki :

- Jaja - 12 sztuk

- Łosoś wędzony - 100 gram

- Groszek konserwowy - 3 łyżki stołowe

- Majonez - 4 łyżki stołowe

- Musztarda - 1 łyżka stołowa

- Pietruszka zielona - 0,5 pęczka

- Warzywa do dekoracji - groszek zielony, szczypior lub koperek , oliwki itp

- Sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie :

Jaja ugotuj na twardo w osolonej wodzie 10 minut . Ostudź przekładając je do zimnej - obierz ze skorup . Ustaw wystudzone  szerszą częścią , jeżeli się przewracają podetnij lekko spody i następnie odetnij górę jajek. Wydrąż delikatnie małą łyżeczką żółtka, można po kawałku, ważne by nie zniszczyć białka . Żółtka przełóż na talerzyk , dołóż rozdrobnionego w palcach łososia oraz 2 łyżki groszku i rozgnieć wszystko widelcem , następnie dodaj majonez , przyprawy i musztardę oraz poszatkowaną pietruszkę bez łodyg- wymieszaj dokładnie . Nałoż farsz do wydrążonych białek - wygodnie zrobić to rękawem cukierniczym z szeroką końcówką - na wierzch ułóż dekorację i obłóż jaja faszerowane sałatą, zieleniną według uznania. Smacznego 

 

 

 

 

Ocena
0 of 5 - 0 Ocena
Thank you for rating this article.
Ciasta desery i torty

Magda - wtorek, 09 maj 2023 17:09

Pieka  Takiego sernika jeszcze nie jadłeś! Idealnie słodki, maślany w konsystencji z lekką nutką wanilii a do tego prosty w wykonaniu. Zachwycisz nim gości jak nigdy dotąd!

Grill i dodatki

Magda - poniedziałek, 01 maj 2023 17:18

Najlepsza marynata do karkówki to właśnie ta- aromatyczna i wyważona w smaku. Tą marynatą idealnie podkreślisz smak mięsa i spowodujesz, że steki z karkówki będą kruche i pyszne.

Ciasta desery i torty

Magda - środa, 26 kwiecień 2023 16:28

  Bardzo prosty przepis na pyszne, miękkie jogurtowe bułki, które nie czerstwieją tak szybko jak tradycyjne bułki pszenne. Idealnie nadają się na kanapki w podróż, do pracy czy szkoły.

Grill i dodatki

Magda - piątek, 21 kwiecień 2023 17:57

Pyszne pieczarki faszerowane mięsem, to super przekąska którą możesz przygotować w piekarniku lub ugrillować na świeżym powietrzu. Smakują wyśmienicie na gorąco oraz na zimno podane z sosami i...

Surówki

Magda - środa, 19 kwiecień 2023 16:39

Surówka z nowalijek, najbardziej wiosenny smak jaki znamy, moc świeżych pierwszych warzyw która wzbogaci smakiem i witaminami każde danie. Smakuje doskonale z młodymi ziemniaczkami a i także do...

Ryże i makarony

Magda - sobota, 11 marzec 2023 19:16

Domowy makaron, z żadnym innym nie porównasz tego smaku. Przysmak rodzinny w wielu domach, ulubiony do niedzielnego czy świątecznego rosołu. Koniecznie zasmakuj mojego.