Moje polecane przepisy:

  • Sernik nowojorski z owocami
  • Marynata do karkówki na grill
  • Bułki jogurtowe
  • Pieczarki faszerowane mięsem
  • Surówka z nowalijek

Łosoś wędzony na zimno

Łosoś wędzony na zimno, pyszna rybka, dodatek do dań, przekąsek, naleśników , twarożków, nadzień i innych wymysłów kulinarnych. Dzięki temu prostemu przepisowi wyprodukujesz sama/ sam w domu dowolną jego ilość niewielkim kosztem! Jest pyszny, pachnący i zakonserwowany naturalnie.

Czytaj więcej: Łosoś wędzony na zimno

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki- pyszny i zdrowy sposób by zamknąć w słoiku smaki lata. Koniecznie musisz spróbować jeżeli jeszcze nie jadłeś a jesteś fanem kiszonek. Świetny dodatek do sałatek lub by przekąsić procenty. Możesz zaskoczyć swoich gości. Najlepiej smakują z wiosennego lub jesiennego zbioru! 

Czytaj więcej: Kiszone rzodkiewki

Leczo

Leczo wielowarzywne 

Obecnie w sklepach jest wiele dostępnych konserwowych różności, począwszy od najbardziej popularnych w polskiej kuchni ogórków skończywszy na wyszukanych pól produktach kuchni azjatyckiej. Jednak niczego z tych dostępnych nie da się porównać z tym co zamkniemy sami w eko -słoiku.

Masz gwarancję, że wiesz co jesz! Wraz z zawartością pożądaną zakupionej konserwy, zjadamy to co nie pożądane -zagęstniki, konserwanty, barwniki, stabilizatory I wiele innych... Jeżeli chcesz tego uniknąć, na początek proponuję leczo własnej roboty
- nie dodaję mięsa bo traktuję je jako baza do dań a nigdy nie wiadomo na co najdzie nas ochota
- po otwarciu należy potrawę zagotować, można dodać podsmażoną kiełbasę lub ulubione dodatki mięsne

Czytaj więcej: Leczo

Ogórki małosolne bez wody

Ogórki małosolne z woreczka to wspaniała przekąska którą pokochała cała moja rodzina, a ja nigdy więcej nie przygotuję ich inaczej niż właśnie tak jak Ci przedstawię. Bez wody, bez pleśni, bez przedwczesnego niepożądanego ukiszenia i zbędnego babrania się gdy chcemy je zaserwować w większej ilości. Największą domeną tych ogórków jest to, że mogą stać w lodówce nawet tydzień i smakują cały czas tak samo. U mnie już nikt nie wyobraża sobie grillowania bez tej wspaniałej przekąski. Idealne orzeźwienie w upalny dzień !

Czytaj więcej: Ogórki małosolne bez wody