
Sałatka konserwowa , to pyszna , zdrowa, syta i bardzo szybka w wykonaniu przekąska . Doskonała szczególnie zimą gdy nie mamy dostępu do pełnowartościowych świeżych warzyw . Idealna na śniadanie kolację czy przyjęcie . Jest kolorowa więc ładnie wygląda na talerzu czy wśród innych przekąsek na stole , to w jaki sposób ją zaserwujesz zależy od Ciebie . Można składniki ułożyć warstwowo lub jak na prezentacji powyżej . W sałatce którą Ci prezentuję jest dodatek który zapobiegnie podchodzeniu wody - wystarczy ,że dodasz łyżkę nasion Chia - są bardzo zdrowe , zawierają - Fosfor , Żelazo , Wapń , Potas i Magnez . Także warzywa konserwowe o odpowiednim składzie zapewnią dużą dawkę zdrowia . Jeżeli jesteś właścicielem spiżarni i sam / sama robisz przetwory i weki to sałatka może okazać się bombą witaminową .W przepisie użyłam tradycyjnego majonezu który oczywiście można zastąpić jogurtem .